Over ons

Bert Meijer is eigenaar van Kwekerij Brandenburg. Hij was als klein jongetje al in de ban van plantjes. Zijn vroegste herinnering zijn de afrikaantjes die hij kreeg van de buurman. Hij had waarschijnlijk de hunkering in zijn ogen gezien, en gevraagd of hij ook wat wilde hebben. Zo snel als hij kon, ging hij naar huis om de plantjes neer te zetten. En stond even later met de handjes op de rug te wachten of hij misschien nog meer zou krijgen. Helaas gooide zijn moeder roet in het eten. Want ze vond dat hij niet mocht bedelen om meer.

Bert heeft aan de tuinbouwschool in Eelde de opleiding: bloemkweken, kamerplanten en snijbloemen gevolgd. In 1988 is hij begonnen met zijn kwekerij aan de Brandenburgerpad te Rasquert. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een bedrijf waar jaarlijks meer dan 60.000 vaste planten worden gekweekt. In 2010 is het bedrijf verplaatst naar de Havenweg in Baflo. Op het terrein groot 7000 m2 stond reeds een kas van 900 m2 waarin de vaste planten overwinteren en waar de jonge stekjes worden opgekweekt.

De bedrijfsfilosofie van Bert is, om met respect voor de natuur en het gebruik van langzaam werkende meststoffen (ecologisch) gezonde en mooie planten te kweken. Uitgangspunt daarbij is, dat de planten zich bewezen moeten hebben. Dat wil zeggen, dat ze sterk, mooi en ziekteresistent zijn en dus jarenlang mee kunnen.

Omdat een tuin van alleen vaste planten niet echt spannend is, is ervoor gekozen om de klanten te kunnen voorzien van al het plantmateriaal wat een tuin, boeiend, gezellig en mooi maakt, zoals: hagen, bomen, struiken, rozen en klimplanten.

Door het grote aanbod van alles wat een tuinier zich kan wensen, is een bezoek aan de kwekerij zeer de moeite waard.

Openingstijden

Van 1 maart tot 1 juli:
maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag en zaterdag van
9.00 tot 17.00 uur

Van 1 juli tot 1 december:
vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Nieuws

Bekijk ons assortiment vaste planten voor 2015!

Keuze uit ruim 600 soorten vaste planten en 125 soorten rozen. Daarnaast verkopen we vele heesters, coniferen, haagplanten, klimplanten, bomen en fruitbomen.